Днес в 10 ч. едновременно в София, Пловдив и Бургас ще

...
Днес в 10 ч. едновременно в София, Пловдив и Бургас ще
Коментари Харесай

Започва имунизацита срещу Covid-19 у нас в София, Пловдив и Бургас

Днес в 10 ч. по едно и също време в София, Пловдив и Бургас ще стартира имунизацията против COVID-19. Първият българин, който ще се имунизира, е здравният министър Костадин Ангелов.

" Искаме да покажем, че Европа в един ден, всички страни членки ще създадат имунизация на разнообразни категории от популацията. Аз ще бъда първият имунизиран българин ", сподели министър Ангелов.

Той ще бъде имунизиран в   столичната болница " Св. Анна ", а незабавно след него против ковид ще се имунизират медици от лечебното заведение, които са на първа линия в битката със болестта. Председателят на Българския лекарски съюз доктор Иван Маджаров също ще бъде след първите имунизирани. Имунизацията ще му бъде направена в Пловдив.

В Бургас ваксинирането ще се организира в новоизграден кабинет, който цяла нощ беше охраняван от полицията, добавя Нова.  " Вчера следобяд, откакто ги получихме, към Ямбол и Сливен отпътуваха по 100 дози за всяка област. Беше раздадена имунизацията и във всички лечебни заведения на първа линия - те са общо 11. В РЗИ останаха 40 дози, за първите записани от Спешния медицински център в Бургас ", изясни шефът на РЗИ-Бургас лекар Георги Паздеров.

250 медицински лица, работещи на първа линия в Бургаска област, ще бъдат имунизирани. Общият брой на искащите да се имунизират са над 1900. Това са към 30% от работещите медици в Бургас. Ваксините за тях ще дойдат през първата седмица на януари.

" Втората ваксина също е у нас, само че се намира във фризерите на " БулБио ". Те ще бъдат доставени на 20-я ден, с цел да стартира реваксинацията на всички, които в този момент ще бъдат имунизирани ", изясни доктор Паздеров.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР